ГоловнаПолітика

Міністр екології назвав складною ситуацію в Маріуполі

Остап Семерак закликав громадськість долучитися до вирішення екологічних проблем.

Міністр екології назвав складною ситуацію в Маріуполі
Фото: Макс Требухов

Колегія Держекоінспекції розглянула питання про ситуацію в місті Маріуполь, повідомив міністр екології Остап Семерак.

"Сьогодні (13 вересня, - ред.) під час засідання колегії Держекоінспекції було розглянуто питання про ситуацію в місті Маріуполь. Підставою для перевірки стали скарги мешканців на екологічну ситуацію в місті", - написав він.

Семерак додав, що екологічна ситуація в Маріуполі "безумовно є складною". "Я абсолютно переконаний, що вирішення екологічних проблем у містах, де розташовані величезні промислові підприємства, повинно мати системний характер. На цей момент у цій історії найкращим інструментом є закон "Про оцінку впливу на навколишнє середовище". Хочу підкреслити, що в усіх шести процедурах ОВД, які відбуваються в Маріуполі, в п'яти випадках до Мінприроди не надійшло ніяких зауважень і пропозицій щодо планованої діяльності, обсягу досліджень і рівня деталізації інформації, яка повинна бути включена до звіту ОВД. Я особисто неодноразово звертався і зараз знову звертаюся до громадських організацій та активістів, щоб вони не ігнорували своє право впливати на екологічну ситуацію в їхніх населених пунктах".

"Україна вже має хороші приклади співпраці влади, бізнесу і громадян. Зокрема, в місті Дніпрі і під час будівництва міні-ГЕС у Карпатах. Це добре, що в Україні поступово формується громадянське суспільство і ми вчимося відстоювати свої інтереси", - сказано в повідомленні. "Тому запрошення до вирішення екологічних проблем Маріуполя я адресую і місцевій владі, і власникам підприємств, що забруднюють довкілля. Я до такого діалогу готовий", - запевнив міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram