ГоловнаПолітика

НАБУ підготувало повідомлення про підозру першому заступникові голови СБУ Демчині

Заступника Грицака підозрюють у незаконному збагаченні.

НАБУ підготувало повідомлення про підозру першому заступникові голови СБУ Демчині
Павел Демчина
Фото: fakty.ictv.ua

Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру в незаконному збагаченні першому заступникові голови Служби безпеки Павлу Демчині.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"НАБУ змушене вдатися до таких дій, оскільки відомості, що становлять таємницю досудового слідства, з невідомих причин набули розголосу і були отримані посадовою особою СБУ, законність дій якого перевіряють детективи під час зазначеного досудового розслідування. За дивним збігом обставин це відбулося практично відразу після направлення відповідних процесуальних документів на узгодження в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру", - йдеться в повідомленні.

Детективи встановили, що з 26 квітня 2015 року по 31 грудня 2016 року посадовець отримав активи та витратив не менш ніж 6,4 млн гривень. З-поміж іншого йдеться про новий позашляховик Land Rover Range Rover Sport, 2015 року випуску, автомобіль MERCEDES-BENZ V250 2016 року випуску, земельні ділянки в передмісті Києва площею 0,1011 га та 0,1072 га, квартиру поряд із зазначеними земельними ділянками.

Водночас офіційний його дохід і дохід членів його сім'ї в період з 25 квітня 2015 року по 31 грудня 2016 року становив 2,6 млн гривень, у тому числі з урахуванням продажу попередньо придбаного автомобіля JEEP GRAND CHEROKKE 4WD.

"Тому, за версією слідства, чиновник СБУ в період з 26 квітня 2015 року по 31 грудня 2016 року, не маючи попередньо отриманих доходів, що дозволяють йому в подальшому заощадити кошти для придбання активів у значному розмірі, придбав і забезпечив реєстрацію на членів своєї сім'ї активів на загальну суму не менш ніж 3,76 млн грн, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами. Тим самим він вчинив, за версією слідства, важкий корупційний злочин, передбачений ч. 3 ст. 368-2 КК України", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні Демчина звернувся в Генпрокуратуру з заявою про вчинення злочину співробітником НАБУ.

НАБУ почало розслідувати інформацію про незаконне збагачення Демчини в березні 2017 року. Після цього заступник голови СБУ подав заяву в НАБУ з проханням перевірити інформацію про його добробут. У документі Демчина заявив, що проти нього ведуть кампанію з дискредитації, і попросив допитати також Сергія Лещенка, Михайла Саакашвілі та Геннадія Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram