ГоловнаПолітика

УПЦ МП не визнає нову українську православну церкву

"Брат піде на брата, будуть конфлікти".

УПЦ МП не визнає нову українську православну церкву
Митрополит Антоний
Фото: news.church.ua

Українська православна церква Московського патріархату не визнає нову українську православну церкву.

Про це в інтерв'ю грецькому агентству церковних новин "Ромфея" сказав керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (переклад - інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП).

"Сьогоднішні розкольники стануть автокефальною церквою, а нашу канонічну церкву спробують зробити чужою для нашої країни. Наша церква не визнає цієї дії і не буде послужити з новою церквою", - заявив священнослужитель.

Він упевнений, що УПЦ МП збереже за собою більшість парафій і віруючих.

"Деякі підуть, але небагато, підуть головно проблемні. У сім'ях українців почнуться знову суперечки, будуть знову захоплювати наші храми, брат піде на брата, будуть конфлікти", - прогнозує Антоній.

Нагадаємо, що Вселенський патріархат збирається надати автокефалію Україні на прохання церковної і світської влади.

У квітні 2018 року Порошенко підписав звернення до патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію УПЦ. З таким проханням до нього звернулися предстоятелі УПЦ КП Філарет і Української автокефальної православної церкви Макарій. Тоді ж звернення було підтримано Верховною Радою.

У дні святкування 1030-річчя хрещення України-Русі Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського патріархату, під час якого йому передали звернення Вселенського патріарха Варфоломія, де він повідомив про намір дарувати українській церкві автокефалію.

31 серпня Константинопольська церква під час переговорів з предстоятелем РПЦ Кирилом підтвердила це рішення.

7 вересня стало відомо, що Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві в рамках підготовки до надання автокефалії Українській церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram