ГоловнаПолітика

Вадим Новинський: "Так, "Опоблок" веде переговори з "За життя" Рабіновича щодо об'єднання

Переговори перебувають на стадії консультацій, остаточне рішення прийме з'їзд партії.

Вадим Новинський: "Так, "Опоблок" веде переговори з "За життя" Рабіновича щодо об'єднання
Фото: Макс Требухов

"Опозиційний блок" дійсно веде переговори з "За життя" Вадима Рабіновича щодо об'єднання. Про це народний депутат Вадим Новинський сказав ексклюзивно для Lb.ua, коментуючи сьогоднішню тематичну заяву його колеги щодо "ОБ" Сергія Льовочкіна.

"Дійсно, такі консультації тривають вже два місяці. Однак на цьому етапі ми не обговорюємо ні можливий загальний партійний список, ні можливого єдиного кандидата на виборах і так далі. Зараз ми говоримо про найважливіше - цінності. Цінностях миру, економічного розвитку - те, що важливо для нас всіх і на базі чого повинні кооперуватися всі здорові сили країни, не тільки "Опоблок" і "За життя", - зазначив Новинський, який в "ОБ", крім іншого, відповідає за міжпартійні комунікації.

При цьому він акцентував: сьогоднішню свою заяву Сергій Льовочкін "зробив від свого обличчя, як народний депутат, заступник співкерівника фракції" (як відомо, в "ОБ" два співголови - Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Відповідно, Сергій Льовочкін є правою рукою другого з них, - ред.)

Говорячи про перспективи кооперації двох політсил, Новинський наголосив: "На цьому етапі тривають консультації. Звичайно, щоб вони знайшли кінцеву форму, необхідно скликати з'їзд нашої партії, щоб він прийняв відповідні рішення".

Варто відзначити, в зараз час в редакції Lb.ua готується до публікації велике інтерв'ю члена партії "За життя", народного депутата Нестора Шуфрича, який - в рамках бесіди - анонсував це об'єднання, зазначивши, крім іншого, що з боку його партії в тематичних переговорах беруть участь Вадим Рабінович і Віктор Медведчук.

Коментуючи це висловлювання Шуфрича, Новинський ще раз наголосив: "на нинішньому етапі мова йде про принципи (можливого об'єднання, - ред.), ми говоримо про них. В основному з Рабічновічем. І трохи з Мураєвим. З Медведчуком я давно вже не спілкувався, за останній час - дуже коротко по телефону, кілька разів буквально".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram