ГоловнаПолітика

У справі Вороненкова сформовано суд присяжних

Підозрюваним у вбивстві загрожує довічний термін.

У справі Вороненкова сформовано суд присяжних
Фото: скриншот видео

Шевченківський районний суд Києва 12 вересня сформував склад суду присяжних у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Із запропонованих кандидатур суд обрав п'ятьох людей, яких випадково поділять на основних і запасних присяжних. Справу розглядатимуть присяжні на прохання обвинувачених у зв'язку із загрозою довічного ув'язнення.

Нагадаємо, Вороненкова застрелив кілер 23 березня 2017 року в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка й Олександра Лося.

Матеріали на організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram