ГоловнаПолітика

Садовий про розпуск фракції "Самопоміч" у Київраді: боляче, але правильно

"Депутати взяли участь у невеликому епізоді великої корупційної схеми".

Садовий про розпуск фракції "Самопоміч" у Київраді: боляче, але правильно
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Об'єднання "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий заявив, що розпуск фракції в Київській міській раді - це болючий, але правильний крок.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Депутати Київради взяли участь у невеликому епізоді великої корупційної схеми. Київська фракція "Самопоміч "розпущена. Якщо ми хочемо іншу, нову Україну, у нас немає іншого вибору, як позбавлятися від найменших ознак недобропорядності. Інакше нічого не вийде. Це боляче, але це правильно", - написав Садовий.

Він подякував депутатові Київради Наталії Манойленко, яка "першою звернула нашу увагу на корупційну загрозу у фракції".

"Ми зробили все можливе, щоб подальших подій не сталося. Але вони відбулися. Наслідки були неминучі", - зазначив Садовий.

Нагадаємо, 11 вересня фракція "Самопоміч" у Київраді вирішила припинити свою діяльність. Таке рішення стало відповіддю на виключення з лав партії чотирьох депутатів Київради, в тому числі Сергія Гусовського.

Раніше, 6 вересня, виконавчий комітет партії прийняв рішення про виключення депутатів Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука і Вадима Васильчука з партії, аргументувавши це значною шкодою репутації політсили. Повідомляли, що ці депутати підтримали рішення Київської міськради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які той попередньо незаконно захопив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram