ГоловнаПолітика

Кучма отримав найвищу нагороду УПЦ КП

Орден святого апостола Андрія Первозванного президентові вручив Патріарх Філарет.

Кучма отримав найвищу нагороду УПЦ КП

Другий президент України Леонід Кучма отримав найвищу нагороду Української Православної Церкви Київського Патріархату - орден святого апостола Андрія Первозванного ІІ ступеня.

Про це повідомляє прес-служба президентського фонду Леоніда Кучми.

"За заслуги з відродження духовності в Україні, утвердження помісної Української Православної Церкви та з нагоди 80-річчя з дня народження", - йдеться у відповідному указі.

"На Вашу долю випав нелегкий тернистий шлях розбудови незалежної України. Ваші мудрість, професіоналізм, далекоглядність допомогли зробити багато для зміцнення її суверенітету і незалежності, збереження суспільного миру, міжконфесійної злагоди. Ви проголосили і затвердили європейський напрямок розвитку України як стратегічну мету, досягнення якої убезпечить наш народ від повторення трагічних сторінок минулого. Переконаний - попри об'єктивні труднощі та проблеми, з якими стикалися і Ви, і Україна, Ви гідно виконали свою місію", - йдеться у вітальному листі Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета, який з побажаннями Божого благословення вручив цю нагороду.

Під час розмови Леонід Кучма і Патріарх Філарет обговорили перебіг надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві.

Як повідомлялося, 7 вересня директор Інституту стратегічних оцінок, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, Павло Гайдуцький презентував у Києві книгу, присвячену другому Президентові України Леоніду Кучмі, - "Я завжди з Україною! Л. Кучма".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram