ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з послом США стан релігійної свободи в Україні

Президент подякував США за підтримку України в питанні автокефалії.

Президент Петро Порошенко зустрівся з послом США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюелем Браунбеком, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Під час зустрічі глава держави наголосив, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності, повідомляє прес-служба президента президента.

Фото: president.gov.ua

"Ми пишаємося, що маємо гідний стан релігійної свободи в Україні, який гарантується Конституцією України і Законом України про свободу совісті та релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві", - сказав Петро Порошенко.

Президент ознайомив Браунбека з кроками, які здійснюються на шляху створення Української автокефальної православної церкви. Він також подякував США за активну підтримку України в цьому процесі.

Водночас, Порошенко звернув увагу посла на численні свідчення жахливих порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях.

"Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування на окупованому Донбасі і в Криму українських вірних Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, Браунбек запевнив, що США і надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та право мати єдину Українську автокефальну православну церкву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram