ГоловнаПолітика

Брата Каськіва оголошено в розшук

Обидва брати проходять в одній справі про велику розтрату коштів.

Брата Каськіва оголошено в розшук

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олександра Каськіва, який є рідним братом колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Олександра Каськіва підозрюють у розкраданні 259,2 млн гривень державних коштів. Йому закидають ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, "справа Каськіва", в якій проходить його брат і низка інших осіб, стосується розтрати коштів Держінвестпроекту.

Під час слідства встановлено, що в 2012 році з державного бюджету України виділено понад 500 млн гривень для реалізації низки національних проектів. Зокрема, йдеться про проекти "Якісна вода", що передбачає встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, і "Олімпійська надія-2022", за яким повинні бути зведені інфраструктурні об'єкти для проведення зимових Олімпійських ігор в Україні.

У липні 2018 року було завершено слідство стосовно восьми підозрюваних, місце перебування яких установлено. Серед них - двоюрідний брат Каськіва Олександр Матківський.

Водночас прокурори САП виділили в окреме провадження матеріали проти екс-голови Держнацпроекту Владислава Каськіва та його рідного брата.

Каськіва екстрадували з Панами в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram