ГоловнаПолітика

Україна почала перекидання бронекатерів у Азовське море

За даними ЗМІ, в Азовське море перекинуть три МБАКи.

Україна почала перекидання малих броньованих артилерійських катерів у Азовське море. Один з них сьогодні вранці помітили в районі Бердянська на автотрейлері.

За даними джерел "Українського мілітарного порталу" в Генштабі та командуванні Військово-морських сил, в Азовське море перекинуть три МБАКи, які стануть там чи не найпотужнішими бойовими одиницями.  

Фото: mil.in.ua

У складі ВМС України є шість малих броньованих артилерійських катерів: "Аккерман", "Бердянськ", "Вишгород", "Кременчук", "Лубни" і "Нікополь".

Очікується, що до кінця року в Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС України через перекидання сюди Південної військово-морської бази з Миколаєва, яка до окупації Криму була в Новоозерному в затоці Донузлав. Надалі на її базі буде створено катерний дивізіон з майбутнім розгортанням сил і засобів.

Таким чином відбудеться переформатування структури командування Військово-морських сил ЗС України.

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні Ради національної безпеки та оборони було ухвалене рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі. Це пов'язано з агресивними діями Російської Федерації.

Нагадаємо, що Азовське море, згідно з договором від 2004 року між Україною та Росією про співпрацю в Азовському морі й Керченській протоці, є морем внутрішнього користування.

2018 року Росія стала масово затримувати судна, що прямують до/з українських портів на Азовському морі, для огляду. Держприкордонслужба вважає це методом економічного тиску. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що це початок військово-економічної блокади Азовського узбережжя.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram