ГоловнаПолітика

Україна підтримала висновки Лондона щодо Скрипалів

"Лише міжнародна солідарність може стати ефективною відповіддю на постійні провокації РФ".

Україна підтримала висновки Лондона щодо Скрипалів
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України висловило довіру результатам розслідування британської поліції, згідно з яким спробу отруєння в Солсбері вчинили співробітники ГРУ зі схвалення російської влади.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Україна висловлює повну солідарність з Великою Британією щодо висновків про причетність Росії до застосування хімічної зброї в Солсбері та Еймсбері. Висновки Організації із заборони хімічної зброї про те, що під час атаки в Еймсбері був застосований токсичний хімікат такого самого типу, що й під час атаки в Солсбері, є ще одним підтвердженням продовження агресивної політики Російської Федерації, спрямованої проти суверенітету держав і підриву міжнародного правопорядку", - сказано в ній.

Також вказується, то Україна підтверджує свою позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, у будь-якому місці та за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

"Переконані, що тільки міжнародна солідарність може стати ефективною відповіддю на постійні провокації РФ, і закликаємо наших іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск на Кремль з метою його відмови від агресивних дій", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в непритомному стані на одній з лавок у Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися в живих, і їхнє нинішнє місце перебування тримається в таємниці.

Лондон звинувачує Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкидає ці звинувачення.

5 вересня британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів - громадян РФ Олександра Петрова і Руслана Боширова.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram