ГоловнаПолітика

Україна солідарна з Великобританією щодо розслідування "справи Скрипалів"

Британська поліція назвала імена підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Україна солідарна з Великобританією щодо розслідування "справи Скрипалів"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що висновки експертів у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері є підтвердженням злочинної сутності Росії.

Про це він написав у Facebook.

Порошенко наголосив, що політика умиротворення Російської Федерації не діє, і лише посиленням режиму санкцій проти Москви і солідарною позицією світового співтовариства можна не допустити появи нових жертв від дій Росії.

"Висновки експертів ОЗХЗ щодо застосування саме "Новачка" у британському Еймсбері - це чергове підтвердження злочинної сутності російського агресора. Для нього цінність людського життя нічого не значить. А для його злочинів - не існує кордонів", - заявив Петро Порошенко.

За його словами, список жертв Кремля шокує: це десятки українських політичних ув'язнених в російських в'язницях, сотні загиблих в результаті збивання Росією літака МН17, тисячі загиблих на Донбасі і мільйони українських громадян, які викинуті зі своїх будинків російським агресором.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив на солідарності України з Великобританією у "справі Скрипалів".

"Розслідування справи Скрипалів виявило те, що й повинно було виявити. Ми завжди були солідарні з нашими британськими друзями і партнерами у протидії гібридним методам Росії і будемо підтримувати їхню боротьбу і надалі!" - написав Клімкін у Твіттері.

Раніше сьогодні британська поліція назвала імена підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Великобританія вважає причетними до отруєння Скрипалів у місті Солсбері, є співробітниками Головного розвідувального управління Росії.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, санкція на отруєння у Солсбері, ймовірно, була отримана від вищого керівництва Росії. Прем'єр назвала дії ГРУ загрозою всім громадянам Британії і всім її союзникам та закликала вжити колективних заходів проти російського військового відомства.

Делегація Великобританії звернулася до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з проханням провести засідання після появи нових даних про отруєння в Солсбері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram