ГоловнаПолітика

Кабмін звільнив голову ДФС Продана і оголосив конкурс на цю посаду (оновлено)

Виконувати обов'язки голови ДФС буде Олександр Власов.

Кабмін звільнив голову ДФС Продана і оголосив конкурс на цю посаду (оновлено)
Мирослав Продан
Фото: facebook/Мирослав Продан

Кабінет міністрів звільнив голову Державної фіскальної служби Мирослава Продана і оголосив конкурс на цю посаду.

Про це повідомила виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Сьогодні уряд ухвалив рішення про оголошення такого конкурсу, прем'єр-міністр доручив Національній службі та Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу. Щоб не було конфлікту інтересів, в.о. голови ДФС Мирославом Проданом прийнято рішення про звільнення за власним бажанням", - сказала вона.

За словами Маркарової, Кабмін задовольнив заяву Продана.

На час проведення конкурсу виконувати обов'язки голови ДФС буде Олександр Власов.

Нагадаємо, Продан з 3 березня 2017 року виконує обов'язки голови ДФС. Він став керувати відомством після того, як щодо екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося в підсумку відставкою.

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк у своєму прощальному слові перед звільненням заявив, що Продан - "напівлегітимний і цілком керований керівник".

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив про "грубі порушення" з боку Продана. За словами генпрокурора, розслідування проводиться з початку лютого цього року і вже зібрано достатню доказову базу.

Мирослав Продан - близький соратник прем'єр-міністра Володимира Гройсман, який навіть заявив, що "доки я прем'єр-міністр, він буде керувати ДФС".    

Раніше в тексті "Прем'єри сезону" шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна з посиланням джерело в правоохоронних органах писала, що Гройсману запропонували "по-тихому" злити "Продана, зважаючи на висунені тому звинувачення.

"Коротка суть претензій: «позапланові доходи» (які, за версією силовиків, нібито безпосередньо пов'язані з трудовою діяльністю) нібито дозволили куму чиновника (хтось на ім'я Максим) почати для нього будівництво шикарного особняка в Стоянці. Показово - на одній вулиці з головою ГПУ Юрієм Луценком. Правда, особняк потім виставили на продаж (за якийсь жалюгідний мільйон, що - на думку правоохоронців - у два з гаком рази менше, ніж на його зведення було витрачено), але «речові докази» - копії листування про вибір деталей інтер'єру, меблів та іншої побутової мішури - нібито збереглися і є в руках правоохоронців. Плани придбати закордонну нерухомість у Туреччині (де куплено мінімум один будинок) також не залишилися непоміченими. Минулого тижня матеріали вже передали з ГПУ в САП. Сам Продан стрімко вирушив у відпустку. Його кум Максим, який нібито є головним повіреним в.о. голови ДФС у зазначених справах, кинувся навтьоки ще раніше.

Усе це разом дає силовикам підстави стверджувати: вже найближчим часом Мирослав Продан отримає підозру", - написала Кошкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram