ГоловнаПолітика

Рада відмовилася заборонити хостели в квартирах багатоповерхівок

Депутати не ввели адміністративну відповідальність за використання квартир не за призначенням.

Рада відмовилася заборонити хостели в квартирах багатоповерхівок
Фото: www.oseli.com

Верховна Рада відмовилася вводити адміністративну відповідальність за використання квартир в багатоповерхових будинках не за призначенням.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За законопроект (6424-д) "Про внесення змін до житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку" в першому читанні проголосували 207 депутатів при необхідних 226.

У той же час, наголошується, що нардепи підтримали пропозицію спікера Андрія Парубія повернути проект суб'єкту законодавчої ініціативи - авторами документа виступила група депутатів з фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Опозиційного блоку" і позафракційні.

Депутати, які ініціювали зміни, пропонують закріпити в Цивільному кодексі, заборону використовувати не за призначенням квартири в багатоквартирних житлових будинках вище 16 поверхів, в тому числі в якості офісів, готелів, інших закладів тимчасового проживання.

При цьому в документі наголошується, що допускається використання квартир в таких будинках для господарської діяльності (без використання найманої праці) лише власниками квартир або зареєстрованих в них особами, якщо така діяльність не порушення права інших власників або мешканців будинку.

За використання квартир в багатоповерхових будинках від 16 поверхів не за призначенням автори пропонують накладати штраф від 2 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд дозволив розміщувати в житлових будинках вбудовані та вбудовано-прибудовані дошкільні навчальні заклади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram