ГоловнаПолітика

Від ГПУ вимагають розслідування щодо Медведчука

Акцію "Медведчук - під арешт" провели у річницю смерті Стуса.

У вівторок, 4 вересня, кілька десятків активістів, серед яких і нардепи, прийшли під стіни Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати антиукраїнську діяльність лідера проросійської організації "Український вибір" Віктора Медведчука.

Акцію "Медведчук - під арешт" символічно проводять у річницю смерті українського поета Василя Стуса, адвокатом якого був Медведчук.

Учасники протесту принесли зі собою плакати з написами "Убивцям Стуса не сховатися", "Реванш не пройде" і листівки із зображенням Медведчука за ґратами.

Перед акцією на ранковому засіданні Верховної Ради аналогічну заяву зробили народні депутати на чолі з Андрієм Левусом ("Народний фронт").

"Ми закликаємо Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України здійснити всі необхідні заходи для розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука", - заявив Левус. Він заявив, що Медведчук "є головним локомотивом проросійських ідей в Україні".

Нагадаємо, Медведчук був адвокатом Василя Стуса в суді всупереч його волі і підтримав звинувачення. У результаті поета засудили до 10 років ув'язнення 1980 року. 1985 року Стус помер у таборі в віці 47 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram