ГоловнаПолітика

Замісник голови Держгеології попався на хабарі у $3 тисячі

Вирішується питання про затримання чиновника та про повідомлення йому про підозру.

Перший замісник тимчасового виконувача обов'язків голови Державної служби геології та надр Миколу Фощука викрито в отриманні 3 тисяч доларів хабара.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Прокуратурою Київської області спільно з працівниками Департаменту захисту економіки НП та слідчого управління ГУ НП у Київській області викрито на одержанні неправомірної вигоди виконувача обов'язків голови Державної служби геології та надр України", - написала вона у фейсбуці. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко додав, що мова йде про замісника голови відомства, которий - на час перебування того у відпустці - тимчасово виконував обов'язки голови.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Повідомляється, що чиновник вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 3 тисячі доларів від представника підприємства за сприяння в отриманні пакета документів, необхідних для здійснення робіт із видобутку торфу.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання про затримання чиновника та про повідомлення йому про підозру.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди особою, яка посідає відповідальне становище) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Раніше прокурора з Мелітополя затримали за хабар $5 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram