ГоловнаПолітика

Москалькова заявляє про стабільний стан здоров'я Сенцова

"Ми щодня отримуємо від лікарів необхідну інформацію".

Москалькова заявляє про стабільний стан здоров'я Сенцова
Фото: twitter

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов не вживає їжу, але отримує поживні суміші і загрози його життю немає. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Голодування Олег Сенцов офіційно оголосив і дійсно їжу не вживає, але він погодився на вживання поживних сумішей. Дуже важливо, що його підтримують з дотриманням всіх норм і правил, і його життю сьогодні немає загрози. Ми весь час, щодня отримуємо від лікарів необхідну інформацію", - сказала Москалькова.

Вона також розповіла, що зустрічалась із Сенцовим, проводила відеоконференцзв'язок, водночас не уточнила, про яку дату йде мова.

Нагадаємо, 30 серпня Європейський союз вкотре закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова. Раніше український омбудсмен Людмила Денісова запитала у Москалькової інформацію про здоров'я українських політв'язнів.

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, утримуваних в Росії з політичних мотивів. Родичі Сенцова заявляють про суттєве погіршення його здоров'я. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Режисера утримують у виправній колонії суворого режиму м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram