ГоловнаПолітика

Савченко і її адвокати ознайомилися заледве з 4 томами справи, - прокуратура

Обвинувачення просить продовжити арешт нардепа ще на 60 днів, щоб Савченко встигла ознайомитися з усіма 27 томами справи.

Савченко і її адвокати ознайомилися заледве з 4 томами справи, - прокуратура
Фото: Сергей Нужненко

Сторона звинувачення просить Шевченківський районний суд Києва продовжити ще на 60 днів утримання під вартою народного депутата Надії Савченко. Про це повідомляє УНН.

"На сьогодні сторона звинувачення вважає за необхідне продовжити запобіжний захід - утримання під вартою - підозрюваній Савченко на 60 днів, оскільки ризики ухилення її від правосуддя не змінилися, а сторона захисту і підозрювана ще не ознайомилася з 27 томами матеріалів, що займе не менш ніж 60 днів", - зазначили прокурори.

За їх словами, Савченко ознайомилися з 3 томами справи, двоє її захисників ознайомилися з 2 і 4 томами відповідно, ще двоє адвокатів узагалі не почали ознайомлення.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва відмовився переносити розгляд клопотання прокуратури про продовження арешту народного депутата Надії Савченко.

13 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив для Надії Савченко термін утримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Апеляційний суд залишив чинним це рішення.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання і арешт. Савченко затримали за звинуваченнями в підготовці терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, підготовці до силового захоплення влади і підготовці замаху на життя провідних українських політиків. Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що є неспростовні докази того, що Савченко особисто планувала здійснити терористичний акт у парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram