ГоловнаПолітика

У серпні в закриті порти Криму пройшли 15 суден під прапорами Росії, - МінТОТ

На вантажні судна-порушників не накладено жодних штрафних санкцій.

У серпні в закриті порти Криму пройшли 15 суден під прапорами Росії, - МінТОТ
Судно Independence со сжиженным природным газом прибывает в порт
Фото: DELFI / Orestas Gurevičius

У період з 1 по 31 серпня 16 суден порушили заборону на заходження в закриті Україною порти анексованого Росією Криму. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

"З 1 по 31 серпня в порти окупованого Криму зафіксовано візит 16 танкерів і вантажних суден-порушників. 15 суден були під прапором Російської Федерації і одне - під прапором Республіки Того. Загалом ці судна здійснили 46 заходів у порти Севастополя та Керчі", - повідомляє прес-служба відомства.

Крім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, які використовують для стоянки, зафіксовано 8 суден під прапорами Російської Федерації.

Нагадаємо, з липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Криму, гавані півострова закрилися для міжнародного судноплавства. У грудні 2014 року європейським компаніям заборонили надавати туристичні послуги в Криму, а круїзним кораблям - заходити в порти півострова.

Офіційно Кабінет Міністрів України виключив кримські порти з переліку відкритих для іноземних суден у травні 2015 року. Раніше Держприкордонслужба повідомила, що з березня 2014 року відстежила 652 іноземні судна, які порушили українське законодавство і заходили в порти анексованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram