ГоловнаПолітика

Бурбак заявив про загрозу російського втручання у вибори президента України

У НФ очікують, що Рада в цей період стане центром політичної стабільності.

Бурбак заявив про загрозу російського втручання у вибори президента України
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив про загрозу російського втручання у вибори президента України 2019 року.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

"У момент обрання голови держави, нового верховного головнокомандувача існує велика ймовірність втручання у вибори з боку Росії. Про це свідчить досвід США, Данії, інших країн. Тому парламент повинен бути готовий до того, щоб провести нашу державу через вразливий період обрання нового голови держави і верховного головнокомандувача", - сказав Бурбак.

Він вважає, що всі кандидати в президенти повинні відкласти суперечки та конфлікти, щоб виборча кампанія не працювала проти країни.

Нагадаємо, 22 травня 2014 року напередодні виборів Президента України інформаційні ресурси ЦВК зазнали хакерської атаки. Служба безпеки України заявила, що хакери намагалися поширити комп'ютерний вірус, який 25 травня, в день виборів, мав знищити всю базу даних на сервері ЦВК.

У червні 2018 року голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський поскаржився, що ЦВК потрібне сучасне обладнання, щоб захистити вибори від хакерів, але поки що він не зміг переконати в цьому ані уряд, ані Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram