ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував перейменувати вулицю Івана Кудрі в Києві на честь Маккейна

Президент звернувся до Ради і КМДА з проханням підтримати це рішення.

Порошенко запропонував перейменувати вулицю Івана Кудрі в Києві на честь Маккейна
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко пропонує Київській міській раді перейменувати столичну вулицю Івана Кудрі (Печерський район) на честь сенатора США Джона Маккейна.

Про це повідомила представниця президента в парламенті Ірина Луценко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент України звертається і просить підтримати всі фракції парламенту звернення до Київської міської ради про перейменування вулиці Івана Кудрі - терориста, чекіста, оперативника, який діяв проти українського національного визвольного руху - на честь сенатора Джона Маккейна", - сказала Луценко на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.

Пропозиція Порошенка суперечить порядку найменування вулиць у Києві. У лютому 2018 року в нього були внесені зміни, згідно з якими присвоєння об'єктам імен фізичних осіб буде здійснюватися не раніш ніж через два роки після смерті людини.

Нагадаємо, Маккейн, один з найяскравіших політиків сучасної Америки, помер тиждень тому від раку мозку у віці 81 року.

Церемонію прощання із сенатором у Вашингтонському кафедральному соборі відвідали відомі політики США і всього світу. Серед них - три колишні президенти США: Барак Обама, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон, а також лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл, спікер Палати представників Пол Раян, віце-президент Майк Пенс і колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер.

На траурну церемонію також прибули голова Бундестагу Німеччини Вольфганг Шойбле, президент України Петро Порошенко, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі і російський опозиціонер Кара-Мурза-молодший.

Президента США Дональда Трампа на прощанні не було, оскільки ще до смерті Маккейн розпорядився не запрошувати чинного президента США на цей захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram