ГоловнаПолітика

Путін надіслав "спеціалістів" розслідувати вбивство Захарченка, - ЗМІ

"Російський президент сказав: знайти і покарати", - розповіло джерело в "ДНР".

Путін надіслав "спеціалістів" розслідувати вбивство Захарченка, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Минулої ночі в окупований проросійськими бойовиками Донецьк прибула "група спеціалістів" із РФ розслідувати вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За інформацією видання "Росбалт", групу скерували за дорученням президента РФ Володимира Путіна із завданням - знайти вбивць Захарченка.

"Учора вночі приїхала група від Путіна. Серйозні хлопці. Російський президент сказав: знайти і покарати. Багато хто досі звинувачує директора РДСО (Республіканська державна служба охорони ДНР, - ред.) і керівника "особистої" Захара. Ця смерть - некомпетентність повна", - висловило думку джерело.

Також джерело повідомило, що раніше затриманих підозрюваних відпустили.

"Реальних виконавців так і не затримали. Експерти стверджують, що на закладку пішло б щонайменше півгодини. Тому ті, кого затримали, причетні до неї бути не могли", - розповіло джерело.

Нагадаємо, Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька ввечері 31 серпня. За даними російських ЗМІ, кафе належало начальнику його охорони, а бомбу заклали в лампу.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд з "ДНР", а так звані спецслужби почали масові затримання в Донецьку. Під тортурами терористи вже "вибили" зізнання в убивстві в чотирьох осіб.

МЗС Росії звинуватило в убивстві Захарченка Україну, а СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Захарченко очолив "ДНР" у серпні 2014 року, замінивши на цій посаді Олександра Бородая. Він поповнив когорту знаних сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, яких ліквідували за останні роки. Уже немає серед живих ватажка "Сомалі" Михайла "Гіві" Толстих (лютий 2017 року), ватажка "Спарти" Арсенія "Мотороли" Павлова (жовтень 2016 року), ватажка "Оплоту" Євгена Жиліна (вересень 2016 року).

У грудні 2015 року підірвали польового командира Павла Дрьомова (Батя), Олексія Мозгового розстріляли в травні 2015 року, Євгена Іщенка (Малиш) - у січні 2015 року. Того ж місяця ліквідували бойовика Олександра Бєднова (Бетмен).

У січні 2017 року Росії помер перший ватажок "ЛНР" Валерій Болотов, його дружина запідозрила отруєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram