ГоловнаПолітика

Янукович попросив суд усунути від справи державних адвокатів

Заяву розглядає Окружний адміністративний суд.

Колишній президент Віктор Янукович просить Окружний адміністративний суд Києва визнати незаконним призначення йому державних адвокатів. Про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії Регіонального центру під час призначення Віктора Овсянникова та Юрія Рябовола для надання Віктору Януковичу безоплатної вторинної правової допомоги та надання адвокатам вказівок щодо дій в межах доручень", - сказано в повідомленні.

Янукович просить суд визнати протиправними та скасувати згадані доручення, а також зобов'язати Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги не призначати йому адвокатів без особистого звернення і/або узгодження з ним.

Крім того, до суду надійшла заява від представника Януковича, в якій він просить зупинити в повному обсязі дію доручень Центру з призначення Овсянникова та Рябовола для захисту Януковича, заборонити залучати і видавати довіреності адвокатам для здійснення дій в інтересах Януковича, заборонити Овсянникову, Рябоволу або іншим адвокатам здійснювати юридично значущі дії від імені Януковича.

Зараз суд вирішує питання про забезпечення позову.

Нагадаємо, Київська місцева прокуратура №5 за матеріалами Оболонського управління поліції Києва зареєструвала кримінальне провадження на адвокатів Януковича, які перешкоджали державному адвокату Рябоволу брати участь у засіданні суду.

16 серпня під час дебатів у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича прокуратура попросила суд засудити обвинуваченого до 15 років позбавлення волі. Суд має намір продовжити дебати у справі Януковича 13 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram