ГоловнаПолітика

Прокуратура завершила розслідування справи проти капітана судна "Норд"

Його звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу.

Прокуратура завершила розслідування справи проти капітана судна "Норд"
Фото: day.kyiv.ua

Прокуратура Криму 29 серпня завершила розслідування кримінального провадження проти капітана судна "Норд" Володимира Горбенка і відкрила матеріали його захистові для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт передадуть в Апеляційний суд Києва для визначення підсудності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

За версією слідства, капітан-українець порушив порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї шляхом виходу судна з закритого морського порту "Керч" в анексованому Росією Криму. Крім того, не маючи чинних дозвільних документів, він здійснював незаконний рибний промисел в Азовському морі.

Дії підозрюваного кваліфікували за ст.249 і ст.332-1 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 25 березня українські прикордонники затримали в Азовському морі риболовецьке судно "Норд" під прапором РФ. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна із закритого Києвом порту анексованої Керчі і незабаром на судно було накладено арешт.

У Росії звинуватили Україну в піратстві через затримання. ФСБ порушила кримінальну справу про викрадення російського судна, а Росриболовство створило оперативну групу для запобігання "піратським діям" України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram