ГоловнаПолітика

NewsOne перейшов під управління Портнова (оновлено)

Угода підписана строком на три роки.

NewsOne перейшов під управління Портнова (оновлено)
Фото: politeka.net

Екс-заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов заявив, що взяв в управління телеканал NewsOne.

Про це Портнов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Інформую, що позавчора (27 серпня, - ред.) у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne", - написав він.

За словами Портнова, власник сто відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв передав йому телеканал в управління терміном на три роки.

"За умовами договору мені на комерційних умовах передано право здійснювати всю діяльність з управління телеканалом. Угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в мою діяльність або в односторонньому порядку припинити договір. Якщо власник захоче продати канал, за умовами договору він повинен пріоритетно запропонувати його мені", - написав Портнов.

Оновлення. Нардеп Євген Мураєв підтвердив факт угоди.

"З понеділка NewsOne передали в управління відомому юристу і просто хорошій людині, з яким ми бачимо світ однаково живописно, Андрію Портнову. Тепер він буде здійснювати всю діяльність з управління і регулювання інформполітики. Так що вибачте, Петре Олексійовичу, і товариші активісти, але тепер стрибати з шинами біля входу тому, що вам не подобається моя думка, більше не вийде. У тому числі і тому, що це вже буде не внутрішньоукраїнською, а європейською справою", написав Мураєв у фейсбуці.

7 червня в ефірі українського телебачення депутат Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, застосував щодо засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова слово "терорист", сказавши, що режисера "можна по-різному сприймати" і що "людина готувала підпали і вибухи".

Ця заява викликала резонанс в українському суспільстві і серед депутатів. ГПУ завела справу на Мураєва за статтею "державна зрада". Кримінальне провадження розслідуватиме СБУ.

Нагадаємо, під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації Президента, він брав участь в написанні т.зв. "Диктаторських законів", курував в АП правові питання.

Також в лютому стало відомо, що він ймовірно причетний до окупації Криму Росією. Про це свідчать записи телефонної розмови радника президента Росії Сергія Глазьєва, які оприлюднені у справі екс-президента.

У березні СБУ почала провадження проти Портнова за статтею "держзрада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram