ГоловнаПолітика

Мера Конотопа відправили у відставку

Семеніхін рішення не визнав і пообіцяв судитися.

Мера Конотопа відправили у відставку
Фото: facebook.com/artem.semenihin

Депутати Конотопського міської ради 28 серпня проголосували за відставку мера Артема Семеніхіна.

Про це йдеться на сайті міськради.

Рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Семеніхіна і секретаря міськради Олени Багрянцевої (обидва - представники "Свободи") під час таємного голосування підтримали 26 депутатів.

У прийнятому рішенні про відставку Семеніхіна йдеться про численні факти порушення ним Конституції і законів України, які нібито призвели до кризової соціально-економічної ситуації в місті і дестабілізації роботи комунальних підприємств.

Після цього секретарем міськради, який повинен виконувати обов'язки мера, обрали Тетяну Сізон (фракція "Рідне місто").

Семеніхін вважає дії депутатів незаконними і збирається оскаржити їх у суді.

"У Конотопській міськраді стався переворот, таке собі "ГКЧП". Те, що сталося потім у районній раді [де відбулося голосування за його відставку], - продовження вакханалії, яка триває понад два роки... Разом з командою однодумців ми вступаємо в активну фазу боротьби: будемо подавати в суд, оскільки не визнаємо прийняті більшістю депутатів рішення про припинення повноважень міського голови, його заступників і секретаря міської ради", - заявив мер у зверненні за допомогою свого фейсбуку.

Нагадаємо, що Конотоп був найвіддаленішим східним містом України, де мером обрали представника "Свободи". Основний електорат цієї партії - на заході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram