ГоловнаПолітика

Наступного тижня Київ відвідає австрійський канцлер

Відносини між Україною й Австрією зіпсувалися після візиту Путіна на весілля голови МЗС.

Наступного тижня Київ відвідає австрійський канцлер
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц відвідає Київ наступного вівторка. Про це повідомляє австрійське інформагентство APA.

Перед поїздкою він сказав, що хоче "поглибити добрі двосторонні політичні, економічні та культурні відносини".

Зустріч Порошенка з Курцом відбудеться в Києві. Протягом переговорів основну увагу буде приділено головуванню Австрії в ЄС, двостороннім відносинам між Австрією і Україною і внутрішній політичній ситуації в Україні з особливим наголосом на східну частину країни, повідомляє Федеральна канцелярія. Передбачається також коротка зустріч з мером Києва Віталієм Кличком.

АРА нагадує, що політики в Києві були не задоволені недавньою присутністю президента Росії Володимира Путіна на весіллі міністра закордонних справ Карін Кнейсель (FPÖ). Голова комітету із закордонних справ парламенту Ганна Гопко підкреслила, що після запрошення на весілля Путіна Австрія не може бути нейтральним посередником в Україні.

Курц уже відвідував Україну кілька разів. У 2017 році як міністр закордонних справ і голова ОБСЄ він знайомився із ситуацією на сході України.

Стабілізація України входить до порядку денного головування Австрії в ЄС, особливу увагу приділено реалізації Угоди про асоціацію з Україною, а також підтримуваній ЄС програмі реформ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram