ГоловнаПолітика

Навальному відмовили в реєстрації партії "Росія майбутнього"

Російський опозиціонер шість років безуспішно намагається створити свою партію.

Навальному відмовили в реєстрації партії "Росія майбутнього"
Фото: EPA/UPG

Міністерство юстиції Російської Федерації відмовилося зареєструвати партію "Росія майбутнього", яку намагався створити опозиціонер Олексій Навальний.

Про це йдеться на його сайті.

"Відповідно до підпунктів "в" і "г" пункту 1 статті 20 федерального закону "Про політичні партії", в державній реєстрації політичної партії "Росія майбутнього" відмовлено", - йдеться в листі Мін'юсту, який опублікував Навальний.

Він нагадав, що вже шість років безуспішно намагається створити свою партію.

"Шість років тому наша партія називалася "Народний альянс" - і нам відмовили в реєстрації. Але назва "Народний альянс" ставала популярною, тому в нас її вкрали, перейменували так одну з кремлівських партій. Потім наша партія називалася "Партія прогресу". Ми вимагали реєстрації, участі у виборах - нам відмовили. Незабаром і назва "Партія прогресу" почала ставати популярною, і її в нас теж вкрали, перейменувавши в Партію прогресу одну з кремлівських партій", - нагадав він.

Нагадаємо, що 25 серпня Навального затримали за акцію на підтримку "страйку виборців", яка пройшла ще 28 січня. Навальний пробув у поліції всі вихідні і може опинитися під арештом. Адміністративний протокол за частиною 8 статті 20.2 КоАП (повторне порушення правил проведення акції) розгляне Тверський суд Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram