ГоловнаПолітика

НАЗК склало 84 протоколи на політичні партії

Політики не дотримують термінів подачі інформації про доходи, витрати і фінансові зобов'язання.

НАЗК склало 84 протоколи на політичні партії
Фото: liga.net

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та скерувало до суду 84 адміністративні протоколи за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за I квартал 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

45 адміністративних протоколів складено за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.

36 протоколів стосуються порушень порядку чи строків подання звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Ще три протоколи складено за статтею 188-46 КУпАП: невиконання законних вимог НАЗК щодо усунення порушень законодавства про протидію корупції (ненадання інформації, документів, порушення термінів, надання явно недостовірної або неповної інформації).

Найбільшу кількість адміністративних протоколів було складено стосовно фізичних осіб, які роблять внески на підтримку політичних партій "УКРОП" і "Об'єднання "Самопоміч", а також щодо партії "ВО "Свобода", яка невчасно відмовилася від внесків, зроблених із порушенням закону.

Адміністративні протоколи скеровано до районних судів Києва, Львова, Черкас, Дніпропетровська, Полтави, Житомира, Львівської, Черкаської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької областей України.

Нагадаємо, за перший квартал 2018 року до Національного агентства надійшов 271 звіт політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Раніше НАЗК звернулося до суду з проханням конфіскувати внески на загальну суму 526,7 тис. гривень на рахунку політичної партії "Об'єднання "Самопоміч".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram