ГоловнаПолітика

Тимошенко вважає, що КСУ дозволить відкласти вибори президента

"Конституцію читати не будуть. Тому нам такі конституційні суди більше не потрібні".

Тимошенко вважає, що КСУ дозволить відкласти вибори президента
Фото: скриншот видео

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що нинішній Конституційний Суд може дати згоду на перенесення президентських виборів з березня на червень 2019 року.

Про це вона сказала в ході презентації концепту нової Конституції, передає кореспондент LB.ua.

"Що вони хочуть зараз зробити? За Конституцією президентські вибори у нас проходять у березні. Але вони хочуть довести, що це має бути червень", - заявила вона.

Голова "Батьківщини" наголосила, що це незаконно, але, на її думку, для Конституційного Суду це може не стати перешкодою.

"Повірте мені, що цей Конституційний Суд скаже нам, що це має бути червень. І просто Конституцію читати не будуть. Тому нам такі конституційні суди більше не потрібні", - додала вона.

Нагадаємо, 21 серпня депутат Верховної Ради Іван Крулько з "Батьківщини" заявив, що влада хоче перенести вибори президента, які мають відбутися 31 березня 2019 року, на червень.

23 серпня заступник голови комітету з питань правосуддя, нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець у фейсбуці підтвердив цю інформацію. За його даними, готується подання до КСУ з приводу перенесення дати президентських виборів.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій не бачить підстав для перенесення дати виборів президента 2019 року.

Стаття 103 Конституції України говорить, що чергові вибори Президента України проводяться останньої неділі березня п'ятого року повноважень Президента України. Попередні вибори були наприкінці травня 2014 року, а не в березні, у зв'язку з утечею з країни президента Віктора Януковича.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram