ГоловнаПолітика

Прокуратура повідомила про підозру в розтраті меру Гостомеля

Розслідування довело розтрату понад 700 тис. гривень на ремонті місцевих доріг.

Прокуратура повідомила про підозру в розтраті меру Гостомеля
Фото: Макс Требухов

Київська міська прокуратура повідомила про підозру в розтраті голові Гостомельської селищної ради - Юрію Прилипку. Його звинувачують у розтраті понад 700 тис. гривень, призначених для ремонту доріг, повідомляє прес-служба прокуратури.

Розслідування встановило, що 2017 року, з липня по грудень, Прилипко підписував акти виконаних робіт і завіряв печаткою акти їх прийому, хоча капітальний ремонт доріг було виконано неповно та неякісно.

Документально підтверджено матеріальні збитки місцевому бюджету Гостомеля на суму понад 700 тис. грн. На підставі зібраних доказів прокуратура спільно з поліцією і регіональними управліннями СБУ повідомили Прилипку про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України - у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах через зловживання своїм службовим становищем, й у внесенні службовою особою до офіційних документів явно неправдивих відомостей.

Тепер вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу і застосування заходів забезпечення кримінального провадження з метою відшкодування завданих державі збитків. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 25 липня, прокуратура Києва провела обшук у будинку й робочому кабінеті Прилипка, а також на підприємстві ТОВ "Асфальтобетонник", яке виконувало ремонт доріг у Гостомелі. Компанія постійно вигравала тендери на ремонт доріг у Гостомелі за рахунок місцевого бюджету або субвенції, а через неякісний ремонт гроші виділяли знову і знову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram