ГоловнаПолітика

Тимошенко: після президентських виборів має бути прийнята нова Конституція

"Нова Конституція має покласти край усім ганебним явищам. Таким, як корупція".

Тимошенко: після президентських виборів має бути прийнята нова Конституція
Фото: facebook/Батькiвщина

Глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко ініціюватиме прийняття нової Конституції після президентських виборів.

Про це вона сказала в ході презентації її концепту експертному середовищі, передає кореспондент LB.ua. 

"Наша нова народна Конституція, наш новий суспільний договір між усіма громадянами створюватимуться так, що в кожному куточку України всі люди, які мають своє бачення, будуть додавати до нашого проекту Конституції правильні, розумні й сильні речі. Це закладе фундамент, який буде побудований уже відразу після президентських виборів. І країна почне жити й дихати сильно, на користь кожного громадянина", - заявила вона.

Тимошенко наголосила, що команда провідних експертів та інтелектуалів не один місяць ведуть роботу над підготовкою нового проекту Конституції. Цей проект виноситься на обговорення громадськості для подальшого ухвалення вже цілісного документа на референдумі.

З її слів, нова Конституція має забезпечити пряму участь громадян в управлінні державою, чесну судову систему, сувору відповідальність кожного чиновника перед громадянами, встановити сильне самоврядування на місцях, а також одну з найсильніших у світі систему оборони й безпеки.

"Нова Конституція має покласти край усім ганебним явищам. Таким, як корупція. Вона дасть людям владу, справедливість, відчуття того, що управління - у руках суспільства. І, безумовно, дасть колосальний ривок вперед", - вважає вона.

Нагадаємо, раніше Тимошенко говорила, що Конституція 1996 року виконала своє головне завдання, закріпивши державність, але водночас вона де-факто "зацементувала кланово-олігархічні домовленості", і народ перестав бути єдиним джерелом влади.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram