ГоловнаПолітика

На Хрещатику пройшов військовий парад "Марш нової армії"

У Києві тривають урочистості з нагоди 27-річчя Незалежності та 100-річчя української державності.

Військовий парад, приурочений до 27-ї річниці незалежності України, почався в Києві. О 9:50 шеренги військових вишикувалися вздовж проїжджої частини на Майдані Незалежності. О 10:00 на Майдан прибув Президент Петро Порошенко, військові підняли Державний прапор, після чого пролунав Державний гімн.

О 10:10 на Майдан Незалежності прибув міністр оборони Степан Полторак, разом з командувачем сухопутний військ вони об'їхали шеренги військових, використовуючи вітання "Слава Україні - Героям слава". Потім слово взяв Президент України Петро Порошенко.

"Ми нічого не хочемо більше, ніж миру. І ніхто не хоче миру більше, ніж ми, українці. Справжній мир обов'язково настане на нашій землі. Забезпечити мир і перемогу може тільки боєздатна армія, і вона день за днем стає все сильнішою", - заявив глава держави.

Після виступу президент вручив ордени "Золота зірка" родичам Героя України Олега Довгого, який загинув 2015 року в Луганській області, і Герою України Володимиру Сосніну. Також відбулася церемонія вручення бойових прапорів військовим підрозділам, які отримали нові назви до Дня Незалежності.

Після цього на Хрещатику відбувся сам парад.

У ньому взяли участь понад 4 тисячі військовослужбовців і близько 250 одиниць військової техніки, зокрема 17 основних бойових танків, 40 БМП, БТР і броньованих машин, понад 50 артилерійських систем, близько трьох десятків зенітно-ракетних комплексів, серед них високоточна ракетна зброя "Вільха". Крім того, під час параду над Києвом пролетять 29 вертольотів і літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram