ГоловнаПолітика

Суд заарештував п'ятого підозрюваного в замаху на Гандзюк (оновлено)

Рішення ухвалювалося в закритому режимі.

Суд заарештував п'ятого підозрюваного в замаху на Гандзюк (оновлено)
Фото: facebook.com/MasiNayyem

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід Микиті Грабчуку, п'ятому й останньому підозрюваному в причетності до замаху на вбивство місцевої активістки Катерини Гандзюк. За рішенням суду він має перебувати під вартою два місяці.

Про це повідомив у фейсбуці юрист Масі Найєм.

Рішення ухвалювалося в закритому режимі.

Оновлення. Після засідання адвокат Грабчук Сергій Дубейко визнав, що його підзахисний облив Гандзюк кислотою, але заявив, що в його діях не було "умислу на умисне вбивство".

"Я вважаю, що стаття 115 не буде доведена в судовому процесі через те, що не було наміру на умисне вбивство потерпілої. Якщо розібратися, то він обливав її кислотою ззаду, а не спереду. Якби у нього був умисел на вбивство, він би почав з голови", - заявив адвокат.

Повідомляється також, що на тілі Грабчука були виявлені опіки, які він міг отримати від кислоти, протоку її на себе з необережності.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху Миколи Новикова, 6 серпня його заарештували, а через два тижні стало відомо, що Новиков невинний і його відпустили на свободу.

20 серпня був заарештований другий підозрюваний Віктор Горбунов.

21 серпня суд у Херсоні заарештував ще двох підозрюваних у замаху на Гандзюк - Сергія Торбина й Володимира Васяновича.

22 серпня ще одному підозрюваному В'ячеславу Вишневському обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram