ГоловнаПолітика

Парубій: підстав для перенесення дати виборів президента немає

"Я вважаю, що вибори повинні відбутися відповідно до Конституції".

Парубій: підстав для перенесення дати виборів президента немає
Фото: Cлово і діло

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій не бачить підстав для перенесення дати виборів президента у 2019 році.

Про це, як передає кореспондент LB.ua, він сказав журналістам, коментуючи чутки про підготовку відповідного подання до Конституційного Суду.

"З офіційних джерел мені не відома ця інформація. Я вважаю, що вибори повинні відбутися відповідно до Конституції", - заявив він.

Парубій нагадав, що Основний закон передбачає проведення президентських виборів в останню неділю березня п'ятого року повноважень голови держави.

"Саме так я бачу законні підстави для проведення виборів президента", - зазначив він.

Нагадаємо, 21 серпня депутат Верховної Ради Іван Крулько з "Батьківщини" заявив, що влада хоче перенести вибори президента, які повинні відбутися 31 березня 2019 року, на червень.

23 серпня заступник голови комітету з питань правосуддя, нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець у фейсбуці підтвердив цю інформацію. За його даними, готується подання до КСУ з приводу перенесення дати президентських виборів.

Стаття 103 Конституції України говорить, що чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю березня п'ятого року повноважень Президента України. Попередні вибори проводилися наприкінці травня 2014 року, а не в березні, в зв'язку з втечею з країни президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram