ГоловнаПолітика

Підозрюваних у вбивстві "Сармата" суд залишив під вартою

Ветеран АТО Віталій Олешко був убитий 31 липня.

Підозрюваних у вбивстві "Сармата" суд залишив під вартою
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Запорізької області залишив під вартою до 29 вересня чотирьох підозрюваних у вбивстві ветерана антитерористичної операції, колишнього бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка (позивний "Сармат").

Радіо Свобода повідомляє, що колегія суддів відхилила клопотання адвокатів про обрання м'якшого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою їх підзахисним. Захисники також під час судового засідання просили перевести підозрюваних з ізолятора тимчасового утримання в слідчий ізолятор.

Під час засідання один з підозрюваних - Олександр Обухів - заявив, що не причетний до злочину і привіз інших затриманих за оплату на відпочинок до Бердянська. Ще один підозрюваний - Микола Ломака - також заперечував свою провину, заявляючи, що приїхав до Бердянська на відпочинок.

3 серпня Бердянський міськрайонний суд обрав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у вбивстві бердянського активіста Віталія Олешка. Їм закидають вчинення умисного вбивства за попередньою змовою (п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу). У підозрі йдеться, що злочин скоєно на ґрунті особистої неприязні.

Вбивство сталося вдень 31 липня на території готелю, що належить родині Олешка. Невідомий зайшов на його територію і зробив два постріли. За підозрою у вбивстві "Сармата" біля Василівки Запорізької області затримали чотирьох осіб.

Зараз керівництво Національної поліції заявляє, що вбивство "Сармата" було замовним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram