ГоловнаПолітика

Росія відхилила пропозицію зустрітися в Мінську для обговорення обміну в'язнями

"Росії громадяни просто не потрібні".

Росія відхилила пропозицію зустрітися в Мінську для обговорення обміну в'язнями
Фото: Макс Требухов

Російські представники відмовилися від переговорів з приводу політв'язнів, які українська сторона пропонувала провести в Мінську.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка представляє Україну на переговорах у Мінську.

"На жаль, російська сторона й омбудсмен РФ Москалькова відкинули ініціативу зустрітися в Мінську й обговорити ініціативу України про передачу РФ 36 її громадян в обмін на політв'язнів Кремля. Росії громадяни просто не потрібні", - написала Геращенко у фейсбуці.

Вона повідомила, що офіційно поінформувала представників РФ і ОБСЄ про те, що 22 росіян, засуджених в Україні через підготовку терактів, диверсії, шпигунство, участь у незаконних збройних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням віддати їх Росії в обмін на українців, які утримуються в російських в'язницях.

"Ми на відміну від РФ готові перемістити їх у найкоротші терміни - але в обмін на наших. Ці звернення вже скеровано дипломатичними каналами до МЗС РФ. Я своєю чергою продублювала їх на гуманітарну підгрупу і ТКГ. РФ доведеться відповісти на питання, чи збираються вони подбати про долю своїх громадян", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, 21-22 серпня в Мінську тривають дводенні переговори тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ОБСЄ, РФ).      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram