ГоловнаПолітика

"Схеми": власником "112 Україна" стала підставна особа в інтересах Медведчука

Едуард Катц живе в німецькій глибинці й торгує автомобілями з пробігом.

"Схеми": власником "112 Україна" стала підставна особа в інтересах Медведчука

Новий власник телеканалу "112 Україна" Едуард Катц є підставною особою, яка діє в інтересах Віктора Медведчука.

Про це йдеться розслідуванні програми "Схеми".

Фото: radiosvoboda.org

Катц став бенефіціаром "112 Україна" у квітні 2018 року. Ця людина є громадянином Німеччини, мешкає в комуні Кюнцелль і торгує автомобілями з пробігом. 2017 року його сім'я брала участь у розіграші, який проводила місцева радіостанція, і виграла поїздку на відпочинок у Таїланді та В'єтнамі.

Іншої інформації про цю людину знайти не вдалося.

Журналісти "Схем" телефоном повідомили Катцу, що готують матеріал про купівлю ним українського телеканалу. Він пообіцяв, що дасть письмові коментарі, після чого перестав відповідати на повідомлення та дзвінки.

Після зміни власника на каналі з'явився новий генеральний продюсер. Ним став 30-річний Артем Марчевський, який раніше балотувався до Київради від партії "Право народу". Лідером списку був наближений до Медведчука Віктор Чорний, а сама назва "Право народу" є частиною офіційного найменування громадського руху Медведчука "Український вибір - право народу".  

Фото: radiosvoboda.org

Найбільше про зв'язок "112 Україна" і Медведчука свідчить його "присутність" в ефірі каналу. Він став буяти цитатами Медведчука, а журналісти почали висвітлювати діяльність його політичної сили і дружини Оксани Марченко.  

Фото: radiosvoboda.org

Нагадаємо, навесні 2018 року Медведчук заявив, що збирається балотуватися на виборах до Верховної Ради 2019 року й пізніше вирішив вступити до партії "За життя".

У 1997-2002 роках Медведчук був депутатом Верховної Ради другого-четвертого скликань, кілька років обіймав пост віце-спікера та першого віце-спікера. У 2002-2005 роках очолював адміністрацію президента Леоніда Кучми.

Він є кумом президента Росії Володимира Путіна.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram