ГоловнаПолітика

Колишнього кандидата в мери Кам'янського від "Укропу" затримали за напад на лікаря

"Бити лікаря - це вже занадто. Негідника поліція за підтримки прокуратури вже затримала".

Колишнього кандидата в мери Кам'янського від партії "Укроп" Євгена Найду затримали за напад на лікаря.

Як повідомляє місцеве видання 5692.com.ua, інцидент стався 15 серпня близько 11:00 у 7-й міській лікарні. Конфлікт пов'язаний з тим, що бабуся одного з членів громадської організації "Рух Громадська варта" проходила лікування в гнійно-септичному відділенні. Незабаром після виписки жінка померла, а громадські працівники вирушили з'ясовувати стосунки з лікарем. У підсумку лікар опинився в реанімації, а нападників затримали.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin
У цій справі поліція Кам'янського відкрила кримінальне провадження за ст. 296 ч. 4 Кримінального кодексу України - хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень.

"У четвер, 16 серпня, за підозрою в скоєнні цього злочину за статтею 208 КПК України затримано місцевого жителя 1986 року народження", - заявила старший інспектор сектору моніторингу Кам'янського відділу поліції Олена Тимченко. Інша місцеве видання "Подія" пише, що 16 серпня поліція проводила обшуки в Євгена Найди, голови "Руху Громадська варта". Видання також опублікувало фотографію Найди в наручниках.

Фото: sobitie.com.ua

У п'ятницю, 17 серпня, цей інцидент у фейсбуці прокоментував перший заступник начальника голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Дніпропетровська область, Кам'янське. Бити лікаря - це вже занадто. Місцевий «активіст» це робив заради самопіару, а запис своїх злочинів організував для подальшого поширення. Негідника поліція за підтримки прокуратури вже затримала", - написав Аброськін.

Нагадаємо, в 2015 році Найда вийшов до другого туру виборів мера Дніпродзержинська (колишня назва Кам'янського) і набрав більш ніж 43% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram