ГоловнаПолітика

Волкер пообіцяв посилення санкцій проти Росії

"Росія на цей момент не готова продовжувати імплементацію Мінських домовленостей".

Волкер пообіцяв посилення санкцій проти Росії
Курт Волкер
Фото: youtube.com

США зараз мають багато пакетів санкцій проти Росії, які будуть посилюватися до того часу, поки РФ не почне співпрацювати для пошуку вирішення ситуації в Україні, ситуації з порушенням прав людей та інше.

Про це спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявив в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Санкції, я думаю, вже мають ефект. Вони не змінили фундаментально політику Росії щодо України або Донбасу поки що. Але я знаю, що вони створюють тиск. І є побажання з російської сторони, щоб якимось чином ці санкції зняли. Отже, ми бачимо, що той тиск, який створюється, він підсилює нашу переговорну позицію, і що ми зараз розглядаємо щодо Росії. Якщо вони будуть згодні на імплементацію пунктів Мінських домовленостей, тільки тоді можна говорити про їх скасування. В іншому випадку ці санкції будуть тільки посилюватися", - сказав Волкер.

За його словами, США хочуть показати РФ, що така ситуація не може тривати, Росія повинна виступити з пропозиціями досягнення миру.

"Росія на цей момент ... вони не готові, наскільки я розумію, продовжувати імплементацію Мінських домовленостей. Тому ми не досягли нічого нового, але ми уточнили ситуацію досить детального рівня. Ми будемо формулювати пропозиції до Росії, поки не буде конкретного рішення у нас на столі. Якщо вони готові будуть працювати в інтересах миру, ми будемо готові піти їм назустріч", - заявив Волкер.

Раніше Конгрес США опублікував текст законопроекту про нові санкції проти банків і держборгу Росії, який внесли 2 серпня кілька сенаторів на чолі з республіканцем Ліндсі Гремом. Санкції пропонують ввести проти Ощадбанку, ВТБ банку, Газпробанку, Банку Москви, Россельхозбанку, Промсвязьбанку і Зовнішекономбанку (ВЕБ).

У законопроекті також повторюються ключові положення Кримської декларації, згідно з якими США відмовляються визнати претензії Кремля на суверенітет над Кримським півостровом, захопленим силою, порушуючи міжнародне право.

Нагадаємо, що 8 серпня фрагменти цього законопроекту опублікувала газета "Комерсант". На тлі новин про нові антиросійські санкції обвалився рубль, на Московській біржі також обвалилися котирування Сбербанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram