ГоловнаПолітика

Гройсман закликав ЦВК знайти можливість для проведення виборів в ОТГ

"Децентралізацію не можна зупиняти!", - зазначив прем'єр.

Гройсман закликав ЦВК знайти можливість для проведення виборів в ОТГ
Фото: Влад Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликає Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення щодо призначення та проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Днями ЦВК прийняв рішення, яке зробило неможливим проведення в жовтні виборів у новостворених об'єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ. Саме заради проведення децентралізації я прийшов в 2014 році працювати в уряд, тому що був і залишаюся переконаним у тому, що децентралізація - це шлях до створення якісних умов життя в кожному місті і селі України. В ефективності цієї реформи скористалися понад 6 млн українців, які стали жителями об'єднаних громад і отримали повноваження, ресурси, а отже можливості - розвивати свою територію і покращувати добробут", - написав Гройсман.

Прем'єр наголосив, що перешкоджати прагненню громад, які хочуть йти шляхом об'єднання і створювати додаткові бар'єри на їхньому шляху - неприпустимо.

"Об'єднання громад - це добровільний процес, ініціатива знизу ... Тому я закликаю ЦВК переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів в тих громадах, де вони були заплановані. Децентралізацію не можна зупиняти!", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, раніше громадські організації та експерти "Реанімаційного пакету реформ" закликали ЦВК призначити перші вибори в понад 100 об'єднаних територіальних громадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram