ГоловнаПолітика

Заарештовані в Україні росіяни просять Путіна обміняти їх на засуджених в РФ українців

Про обмін попросили Олександр Саттаров і Фарух Камалов.

Заарештовані в Україні росіяни Олександр Саттаров і Фарух Камалов звернулися до президента РФ з проханням обміняти їх на засуджених в РФ українців.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Під час сьогоднішнього моніторингового візиту до Лук'янівського СІЗО я зустрілася з Олександром Саттаровим і Фарухом Камаловим, які написали заяву на ім'я Президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів", - написала вона у фейсбуці.

Денісова нагадала, що раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії.

Омбудсмен зазначила, що ці листи також будуть надіслані в Міністерство закордонних справ, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх в Адміністрацію Президента РФ.

Раніше сьогодні Україна запропонувала провести 21-22 серпня в Мінську переговори уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Нагадаємо, що Україна розраховує звільнити з російських і кримських в'язниць Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Євгенія Панова, Валентина Виговського, Володимира Балуха, Олексія Сизоновича, Олексія Бессарабова, Дмитра Штиблікова, Володимира Дудка, Олександра Шумкова, Миколу Семену та інших політв'язнів.

21-22 серпня в Мінську відбудуться дводенні переговори тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ОБСЄ, РФ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram