ГоловнаПолітика

Для Вищого антикорупційного суду підбирають приміщення на Солом'янці

Суди першої інстанції розташуються на вул. Кривоноса, апеляційна палата - на Преображенській.

Для Вищого антикорупційного суду підбирають приміщення на Солом'янці
Здание на ул. Кривоноса 2-а
Фото: Скриншот Google Maps

Кабінет Міністрів має намір виділити приміщення на вул. Преображенській, 5/2 і на вул. Максима Кривоноса 2-а в Солом'янському районі Києва для розміщення Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Мінекономіки доручено залагодити питання передачі зі сфери управління Міністерства регіонального розвитку приміщень у Києві по вул. Преображенській (Івана Клименка), 5/2 для розміщення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду і на вул. Максима Кривоноса 2-а для розміщення судових палат для здійснення правосуддя в першій інстанції.

Обидві будівлі розташовані по сусідству. У першій зараз розміщується НДІ будівельних конструкцій, у другій - Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Проект акта повинен бути розроблений до 17 серпня.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд створений в Україні 21 червня. 16 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Фонду державного майна та Київській державній міській адміністрації виділити приміщення для Вищого антикорупційного суду впродовж місяця, тобто до 16 серпня.

2 серпня Вища конкурсна комісія суддів України оголосила конкурси на 78 вакантних місць у Верховному Суді і 39 місць у Вищому антикорупційному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram