ГоловнаПолітика

Матір Володимира Балуха побачилася з сином в ізоляторі

Зустріч проходила в присутності конвоїра.

Матір Володимира Балуха побачилася з сином в ізоляторі
Владимир Балух
Фото: Антон Наумлюк

Матір політув'язненого Володимира Балуха, який продовжує безстрокове голодування, відвідала сина в ізоляторі тимчасового утримання (ІТУ) в анексованому Криму.

"Матір політв'язня Володимира Балуха 9 серпня побувала на побаченні з сином в ІТУ с. Роздольне", - йдеться в повідомленні Кримської правозахисної групи.

Мати розповіла, що Балух практично не вживає їжу, тільки іноді кисіль з вівсянки та сухарі.

"Нічого хорошого. Худий, страшний такий. Скелет. Один скелет ... Одні кістки та шкіра на кістках. Виглядає, як дідок. Він ніколи мені не скаже, що в нього щось зі здоров'ям погано. Ніколи. Я знаю, що і хворів він, і поперек болів, і нога, і взагалі все було погано, а він мені говорив, що все добре. Коли ми з ним говорили, поруч стояв поліцейський, а він при ньому нічого такого не скаже", - цитують в організації слова матері політв'язня.

Нагадаємо, українського фермера Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому звинувачення в зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

Напередодні російський омбудсмен Тетяна Москалькова надіслала фотографію Олега Сенцова у відповідь на інформацію про критичний стан здоров'я українського режисера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram