ГоловнаПолітика

Порошенко підготував поправки до Конституції щодо вступу України в ЄС і НАТО

"Можливість зібрати 300 голосів за рішення є".

Порошенко підготував поправки до Конституції щодо вступу України в ЄС і НАТО
Фото: commons.wikimedia.org

Президент Петро Порошенко підготував поправки до Конституції щодо вступу України в Європейський Союз і Північноатлантичний альянс. Він має намір подати їх на розгляд парламенту з початком осінньої сесії Верховної Ради.

Про це український президент повідомив в Twitter.

"Зміни до Конституції в частині закріплення наших амбіцій про вступ України до Європейського Союзу і до НАТО давно назріли. Мною підготовлено поправки до Основного Закону, які подам на розгляд Українського парламенту з початком нового політичного сезону", - написав Порошенко.

Голова держави додав, що можливість зібрати 300 голосів народних депутатів для прийняття відповідних поправок до Конституції існує.

"Можливість зібрати 300 голосів за рішення є. Нікому не дозволю піддати ревізії європейську і євроатлантичну стратегії України. Треба також позбутися від продиктованих Кремлем призабутих конституційних принципів для тимчасового перебування російського флоту на нашій території", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в березні Президент Петро Порошенко розпорядився підготувати проект поправок до Конституції, які закріплять устремління України до членства в НАТО і Європейському Союзі.

У минулому році Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописано в законах "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України".

Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram