ГоловнаПолітика

Печерський суд повторно дозволив затримання Віктора Януковича у справі про викрадення архієпископа Олександра

Генпрокуратура продовжує розслідування кримінального провадження, відкритого навесні 2014 року.

Печерський суд повторно дозволив затримання Віктора Януковича у справі про викрадення архієпископа Олександра
Фото: facebook/Oleksandr Drabinko

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання колишнього президента Віктора Януковича як підозрюваного в організації викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) з метою тиску на екс-митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Про це йдеться в рішенні суду від 31 липня.

Генеральна прокуратура продовжує розслідування кримінального провадження від 21 травня 2014 року, розпочатого за фактом перевищення службових повноважень колишніми високопоставленими чиновниками, а також командиром і заступником спецпідрозділу міліції "Грифон" при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (МП) Володимира.

Суд задовольнив клопотання і надав Генпрокуратурі дозвіл на затримання Януковича з метою приводу його в суд для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Перший дозвіл на затримання Януковича, а також колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в цій справі Печерський суд видав ще в січні 2017 року.

Читайте: Матеріал Соні Кошкіної про спробу перевороту в УПЦ МП

Нагадаємо, в листопаді 2016 року ГПУ підготувала повідомлення про підозру Януковичу в організації викрадення. Повідомляли, що Віктор Янукович спільно з народним депутатом Вадимом Новинським, колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та екс-начальником Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерієм Коряком організував викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) - особистого помічника покійного митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира. Драбинка фактично взяли в полон, щоб змусити митрополита Володимира піти на спочинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram