ГоловнаПолітика

Гейтс заявив, що Манафорт працював на Порошенка

В Адміністрації президента України інформацію спростували.

Гейтс заявив, що Манафорт працював на Порошенка
Пол Манафорт
Фото: edition.cnn.com

Колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс  під час судового засідання на питання звинувачення про діяльність Манафорта в 2014 році відзначив, що той сприяв у проведенні як місцевих виборів, так і президентської кампанії.

За словами колишнього партнера політтехнолога, той нетривалий час співпрацював з нинішнім президентом України Петром Порошенком, повідомляє Бі-бі-сі.

Гейтс не вказав ні період взаємодії, ні умови співпраці, відзначивши тільки сам факт.

"Гейтс зазначив, що останній раз вони з Манафортом працювали в Україні над кампанією "Опозиційного блоку" перед парламентськими виборами в жовтні. Компанія також асистувала Петра Порошенка", - повідомляє NBC.

При цьому Гейтс розповів, що вони не отримали повного гонорару за свої послуги.

У прес-службі президента України заявили, що Порошенко ніколи не працював з Манафортом. "Команда Петра Порошенка ніколи не співпрацювала ні з Полом Манафортом, ні з його людьми. Пропозиції про співробітництво надходили серед інших, втім навіть не розглядалися", - повідомили в адміністрації українського президента у відповідь на запит Бі-бі-сі.

Раніше Рік Гейтс розповів, що за роботу в Україні їм платили через компанії на Кіпрі. Серед клієнтів американського політтехнолога він назвав Ріната Ахметова, Сергія Тігіпка, Сергія Льовочкіна, Бориса Колеснікова і Андрія Клюєва.

Восени минулого року Манафорту і Гейтсу пред'явили офіційні звинувачення у відмиванні грошей і несплаті податків за роботу з лобіювання, зокрема, інтересів Партії регіонів екс-президента України Віктора Януковича.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram