ГоловнаПолітика

Тимошенко прирівняла корупцію на митниці до мародерства під час війни

Боротися, на її думку, потрібно не з абстрактною корупцією, а з конкретними корупціонерами.

Тимошенко прирівняла корупцію на митниці до мародерства під час війни
Фото: tymoshenko.ua

Народна депутатка, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко порівняла корупцію на митниці з військовими злочинами. Так вона прокоментувала на фейсбуці про те, що через корупцію митниця щорічно втрачає 5 млрд доларів.

«Це неймовірна цифра! Більше від усіх міжнародних кредитів. Це не просто абстрактне число з дев'ятьма нулями. Це - пенсії, зарплати, недобудовані лікарні і школи», - обурилася вона.

За словами Тимошенко, зазвичай митниця існує для того, щоб через неї заводити в державу кошти до державного бюджету, а в Україні їх виводять.

«В умовах війни, яка ведеться сьогодні проти України, я прирівняла б корупцію на митниці до військових злочинів. Тому що це, по суті, мародерство і вимагання», - заявила Тимошенко.

Вона нагадала, Лі Куан Ю для боротьби з корупцією радив президентові посадити трьох друзів: «У нас такий метод навряд чи можливий, адже українському президентові довелося б посадити всіх своїх друзів. Бо всі "у справі". А потім ще й самому долучитися до цієї компанії і «закритися» зсередини. Корупція сьогодні в Україні стала формою правління і державного устрою».

Тимошенко переконана, що боротися потрібно не з абстрактною корупцією, а з конкретними корупціонерами.

«Корупція - не стихійне лихо. Корупцію створюють конкретні люди, прізвища яких відомі! У нас така дивовижна країна, якщо послухати владу: корупція є, корупціонерів немає!» - сказала вона і додала, що для боротьби з корупцією і контрабандою потрібна політична воля і хоч трохи гідності та поваги до власної країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram