ГоловнаПолітика

Олександр Янукович програв суд проти Нацбанку на 1,6 млрд гривень

Касаційну скаргу залишено без задоволення, а постанову Апеляційного суду - без змін.

Олександр Янукович програв суд проти Нацбанку на 1,6 млрд гривень
Александр Янукович
Фото: argumentua.com

Верховний Суд підтвердив висновки судів попередніх інстанцій про безпідставність позовних вимог Олександра Януковича як акціонера ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" до Національного банку про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд гривень.

Про це йдеться в рішенні Верховного Суду від 20 червня 2018 року.

Таким чином, касаційна скарга була залишена без задоволення, а постанову Апеляційного суду Києва від 6 березня 2018 року й рішення Печерського районного суду Києва від 14 листопада 2017 року у справі №757 / 46587/17-ц - без змін.

Олександр Янукович у серпні 2017 року звернувся з позовом до Нацбанку з вимогами про відшкодування збитків у зв'язку з виведенням з ринку ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", акціонером якого він є. За результатами розгляду судової справи, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову.

У січні 2016 року Вищий адмінсуд підтвердив правомірність прийняття Нацбанком постанови "Про віднесення публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський банк розвитку" до категорії неплатоспроможних" від 27 листопада 2014 р. № 743.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Печерський райсуд Києва залишив без задоволення позов до Національного банку про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн Олександру Януковичу, у березні 2018 року аналогічне рішення ухвалив і Апеляційний суд.

"Всеукраїнський банк розвитку" працював на ринку України з 2009 року і входив до групи великих банків. За час перебування президента Віктора Януковича при владі активи банку зросли майже в 13 разів. Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ВБР 21 грудня 2014 року. З 27 листопада 2014 року в банку працювала тимчасова адміністрація.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram