ГоловнаПолітика

Створення помісної церкви - це більше ніж політика, - Клімкін

"Поміркуйте, що кожен може для цього зробити".    

Створення помісної церкви - це більше ніж політика, - Клімкін
Фото: Ukrinform

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що створення помісної церкви - це "більше ніж політика".

"Створення єдиної помісної церкви не буде простим, але це стане справою кожного, незалежно від релігійних, національних чи інших ознак. Це більше ніж політика, це наша духовна незалежність та ідентичність. Поміркуйте, що кожен може для цього зробити, не судіть відсторонено", - написав він у Твітері.

Раніше глава українського МЗС висловив упевненість, що Україна може отримати томос про автокефалію Української православної церкви у відчутному майбутньому.

Сьогодні в Києві відбувся хресний хід Української православної церкви Київського патріархату в рамках святкування 1030-річчя Хрещення Русі. У заході взяли участь Президент Петро Порошенко зі своєю дружиною Мариною, дуже багато священиків і парафіян УПЦ (КП) з різних регіонів України. За підрахунками МВС, у хресному ході взяли участь 65 тисяч осіб.

Напередодні Петро Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського патріархату, що прибула в Україну для участі в заходах з нагоди святкування 1030-річчя хрещення України-Русі. Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив у посланні намір дарувати українській церкві автокефалію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram